Personeelsbeleid Erpe-Mere

Op 23 oktober 2016, over deze onderwerpen: Financiën, Personeel

Uit een vergelijkende studie van Belfius blijkt dat Erpe-Mere met 5,5 personeelsleden op 1000 inwoners flink onder het gemiddelde zit tov  gemeenten in O-Vl en in gans Vlaanderen.

Bij het begin van deze legislatuur hebben we ons voorgenomen het aantal personeelsleden en het er aan verbonden budget NIET te laten stijgen.  Een zware opdracht, waarin we tot op heden nog altijd slagen. Ook al is zowat elke dienst constant vragende partij voor extra aanwervingen.

Onze zoektocht naar efficiënter inzetten van mensen en middelen houdt nooit op.  Ook al bots je soms wel eens op je eigen grenzen. Zo werd er bv beslist een “veiligheidsambtenaar” aan te werven.

Het gedacht alleen al, moest er iets ernstig gebeuren en waarvan achteraf blijkt “ hadden we maar, dan hadden we misschien…”.  De beslissing was dus snel genomen, en ondertussen gebleken… meer dan terecht. Veiligheid voor onze burgers staat met stip bovenaan genoteerd. Trouwens ik beschouw het als een verzekering : je tekent er op in en hopelijk heb je ze nooit nodig.  

En zo houdt het niet op, willen we onze organisatie verder uitbouwen op een professionele manier, dan moeten we daar ook rekening mee houden.

Verder mogen we ook niet vergeten dat indexeringen ook geld kosten. Het blijft dus aartsmoeilijk zoeken naar een gezond evenwicht. 

Maar die zoektocht naar dat evenwicht maakt het juist zo boeiend voor een schepen van personeel, en met N-VA blijven we ijveren voor een professioneel HRM beleid, niet altijd gemakkelijk, maar moeilijk gaat ook.

William De Windt

Eerste schepen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is