Poetspunt Erpe - Mere in de maak.

Op 17 februari 2016, over deze onderwerpen: Financiën, Personeel, Economie & Werk

De twee dienstenondernemingen van Erpe - Mere gaan intensief samenwerken om op termijn tot één onderneming te komen.  Een beetje gek om twee DO'S in één gemeente aan te houden.
Uit een interne analyse is trouwens gebleken dat de DO van het OCMW zwaar verlieslatend is.  Terwijl de vzw PWA/DO financieel ronddraait weliswaar zonder al te veel grote winsten.  
Tijd dus om één en ander te herschikken zodat we op onze gemeente op lange termijn over één DO kunnen beschikken zonder dat de gemeente hiervoor nog hoeft bij te passen.
We voorzien in een overgangsfase waarbij alle rechten voor het personeel bewaard blijven en waarbij GEEN naakte ontslagen moeten vallen. 
Door het bevriezen van de toestand bij de DO van het OCMW en het verder uitbouwen van de vzw PWA/DO slagen we er in een serieuze besparing te realiseren, zonder te raken aan de voorwaarden van het personeel zelf, en vooral zonder naakte ontslagen.
Eind 2016 komt er een nieuwe regeling voor de PWA, gestuurd vanuit Vlaanderen.  Van zodra daar meer duidelijkheid over bestaat kunnen we overschakelen naar één dienstenonderneming POETSPUNT ERPE - MERE.
Ondertussen hebben OCMW raad en Raad van Bestuur al de nodige beslissingen genomen om een vlotte overgang te kunnen realiseren.
Op de eerstvolgende gemeenteraad wordt gevraagd om een renteloze lening tbv 12.000 euro toe te staan aan de PWA/DO om deze overgangsfase te financieren.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is