Erpe-Mere volop in beweging

Op 28 februari 2016, over deze onderwerpen: Financiën

Op de laatste gemeenteraad werden heel wat nieuwe initiatieven voorgesteld, alsook een budgetwijziging die unaniem goedgekeurd werd.

De twee dienstenondernemingen gaan intensiever samenwerken met het doel op termijn te versmelten tot één dienstenonderneming.  Hiervoor werd een renteloze lening goedgekeurd voor de PWA/DO van 12.000 euro om de overgangsfase te financieren.

Het personeelsorganigram werd aangepast, een boven liggende structuur werd op poten gezet zodat er in de toekomst met een afgeslankt managementteam kan gewerkt worden. De diensten werden ondergebracht in clusters om te komen tot een efficiënter beheer, en betere communicatie.  Uiteraard zal dit op termijn zijn weerslag hebben op onze organisatie binnen het Administratief Centrum.  Zo denken we nu al aan een nieuw onthaal met uitgebreide “front office”, zodat de soms ellenlange wachtrijen op de diensten tot het verleden gaan behoren.

De begrotingswijziging laat toe nieuwe investeringen aan te gaan, zoals aankoop bouwgrond voor 140.000 euro, aankoop gebouw voor 370.000 euro, extra budget van 100.000 euro voor trage wegen, en 700.000 euro extra voor Burst dorp.  Deze wijzigingen werden door de ganse gemeenteraad goedgekeurd.

De beslissingen werden genomen en het budget is voorzien, laat ons nu hopen dat de uitvoering binnen de kortste keren mag volgen.   

 

William De Windt

Eerste schepen.        

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is