Herinrichting op- en afrittencomplex E40

Op 24 april 2023, over deze onderwerpen: Gemeentebeleid, Openbare werken, Ruimtelijke ordening, Verkeer
Nieuw laadstation aan op- en afrittencomplex E40

Het gemeentebestuur van Erpe-Mere is gestart met het ontwikkelen van een visie rond de terreinen gelegen in de oksel van de autostrade (op- en afrittencomplex van de E40).

Het gemeentebestuur heeft een jaarlange procedureslag uitgevochten met de woonwagenbewoners die zich illegaal op deze terreinen hadden gevestigd. Ondertussen hebben zij onder de druk van dwangsommen deze terreinen moeten verlaten.

 

In overleg met het Vlaams Gewest kon een hondenschool worden toegelaten in de oksel van de autostrade. Deze locatie is zeer geschikt voor dergelijke activiteit. Er is geen omliggende bewoning, waardoor er geen hinder kan worden gegenereerd voor omwonenden.

In de oksel van de autostrade is men ondertussen gestart met het aanleggen van een snellaadstation voor elektrische voertuigen.

De eerste terreinen werden ondertussen aangekocht voor de realisatie van een vrachtwagenparking.

Het opzet is om het zwaar vrachtverkeer uit de woonkernen te halen en te verhinderen dat vrachtwagens her en der geparkeerd staan. Een duurzame ingreep met een gunstig effect op de mobiliteit.

 

Net zoals de omringende gemeenten zijn we aan het bekijken om ook doorgaand zwaar vrachtvervoer te mijden uit de kernen.

We stellen vast dat vrachtwagens door onze kleine deelgemeenten rijden dit richting Brakel en Geraardsbergen. Zij vermijden zo tol te moeten betalen op de gewestwegen. Wij willen daarom gaan voor een verbod van doorgaand vrachtvervoer van meer dan 3.5 ton.

N-VA Erpe-Mere is zeer te vinden voor dergelijke totaalprojecten, waardoor aan verschillende problematieken tegelijk een oplossing wordt geboden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is