Jan Caudron verlaat actieve politiek

Op 1 november 2015

​Al ruim 3 decennia strijdt Jan in de frontlijn van de politiek, eerst als gemeenteraadslid van de Volksunie in Aalst (1965-1990), waar hij in 1977 ook schepen was en later als volksvertegenwoordiger in de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers (1977-1995). Vanaf oktober 1980 tot mei 1995 was hij lid van de Vlaamse Raad, de opvolger van de Cultuurraad en de voorloper van het huidige Vlaams Parlement. Na zijn verhuis van Aalst naar Erpe-Mere zetelde hij hier ook als gemeenteraadslid van 1995 tot 2000.

Dit beknopte overzicht om het belang van Jan te onderstrepen in de politieke emancipatie van Vlaanderen.

Een gans leven in dienst van een ideaal, trouw en zonder te twijfelen aan de rechtmatigheid van zijn overtuiging. Ook in de moeilijkste tijden en doorheen alle politieke gewoel trok Jan aan de kar van een Vlaamse formatie die de politieke ontvoogding en maximale autonomie van Vlaanderen tot doel had.

Ook hier in Erpe-Mere heeft Jan met vasthoudende wervingskracht een grote bijdrage geleverd aan de groei en uitbouw van eerst de Volskunie en later van de N-VA. Vandaag is de N-VA de grootste politieke formatie van Vlaanderen en van het land. Met trots mag Jan zijn deel opeisen van deze verwezelijking die zal leiden tot een autonoom Vlaanderen, sociaal en rechtvaardig zoals Jan zelf.

Jan, wij gunnen je de rust van thuis en zijn je dankbaar voor al je werk.

Norbert Verhoeven

secretaris

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is