Koen Bauwens neemt voorzitterschap over van Anne Segers

Op 27 juni 2023, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws en activiteiten
Koen Bauwens neemt voorzitterschap over van Anne Segers

Op de laatste bestuursvergadering van N-VA Erpe-Mere werd Koen Bauwens unaniem aangesteld als nieuwe voorzitter. Deze beslissing werd genomen nadat voormalig voorzitter Anne Segers besloten heeft afstand te nemen van het voorzitterschap om zich zo meer te kunnen focussen op haar persoonlijke groei en ontwikkeling als lokaal politica. Anne geeft hieronder zelf wat meer uitleg over haar beslissing:

 

 

“Ik heb me gedurende 5 jaar ingezet als voorzitter van onze afdeling N-VA Erpe-Mere. Deze stap werd snel gezet op vraag van bestuursleden na de verkiezingen van 2018. In 2021 ben ik een tweede termijn aangegaan in het belang van de partij. Continuïteit was op dat moment belangrijk. De combinatie van een gezin met een eigen zaak, STA Architecten, en de rol van voorzitter was een uitdaging, maar doet smaken naar meer en heeft mijn persoonlijke ambitie om verdere stappen te zet op gemeentelijk vlak verder aangewakkerd.

Vandaar dat Ik graag een logische stap wil zetten in het nastreven van een mandaat bij de volgende verkiezingen volgend jaar. Ik wil verder mijn schouders zetten onder de beleidsmaterie die van groot belang is voor ons allemaal. Het tij is aangebroken om andere kansen binnen de lokale politiek te verkennen.

Ik hoop dat de Erpe-Merenaren mij hier dan ook in zullen steunen bij de volgende verkiezingen. Ik wil onze huidige ploeg, die al heel mooi werk levert met de huidige mandaten versterken om zo verder werk te maken van het Erpe-Mere van de toekomst.

In al die tijd heb ik niet stilgezeten, integendeel. Ik heb kennis opgedaan, geholpen bij het formuleren van adviezen in de GECORO, Raad voor Lokale Economie, de cultuurwerkgroep versterkt, het volgen van de gemeenteraden en heb ik ideeën uitgewerkt rond het duurzaamheidsevent dat in september zal doorgaan.

Na het intens samenwerken met één van onze bestuursleden geef ik als voorzitter vol vertrouwen de fakkel door aan Koen Bauwens. Het was een weloverwogen beslissing. Enkele maanden geleden begon het idee te rijpen. Stapsgewijs en op een aangename manier werd het duidelijk dat Koen nu de juiste man op de juiste plaats is om ons naar de volgende verkiezingen de loodsen. Uiteraard blijf ik paraat om Koen te ondersteunen waar nodig en de verkiezingen mee vorm te geven. Ook daarvoor blijft mijn enthousiasme groot. Het is tijd om de jongere generatie ook kansen te bieden. Dit is de visie die we dan ook op lange termijn willen uitdragen bij N-VA Erpe-Mere, en een jonge voorzitter sluit hier dan ook volledig bij aan.

Onze bestuursleden steunden dit voorstel unaniem na een korte toelichting over het hoe en waarom. Koen en ik willen daarvoor onze bestuursleden danken om deze overdracht te steunen en ik wil ook graag ons bestuur nog eens bedanken voor de kansen die ik kreeg als voorzitter.

Naast de verjonging vind ik het ook belangrijk dat vrouwen binnen de politiek de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen en de vrouwen in de maatschappij te vertegenwoordigen. Binnen onze partij hebben we een sterke politieke vrouw, schepen Gerda Van Steenberge, die een mooi voorbeeld is van hoe vrouwen succesvol kunnen doorgroeien in de politiek. In samenspraak met haar heb ik dan ook besloten deze volgende stap te zetten in mijn politieke carrière.

Ik blijf paraat voor diegene die persoonlijk contact willen opnemen met bezorgdheden of andere. Waar het kan, help ik graag!”

 

Wie is Koen Bauwens?

Koen woont ondertussen bijna 18 jaar in Ottergem. Hij heeft in Erpe-Mere zijn jeugd doorgebracht op de schoolbanken van de Sint-Jozefschool in Mere.

Koen is professioneel actief in de informaticasector als commercieel verantwoordelijke voor zijn team. Vanuit deze kennis was hij de ideale man om binnen onze partij de communicatie, webstek en sociale media te trekken.

In 2016 heeft Koen CoderDojo Erpe-Mere opgestart, waarmee hij gratis bijeenkomsten (Dojo’s) opzette voor kinderen tussen 7 en 15 jaar om hen te leren programmeren. Dit heeft hij drie jaar gedaan waarbij hij bij meer dan 300 kinderen uit Erpe-Mere (en omstreken) het computationeel denken gestimuleerd en verbeterd heeft.

Verder is hij een van de drijvende krachten achter FabLab Erpe-Mere, een initiatief die zich enerzijds focust op de volwassenen van Erpe-Mere met workshops en open momenten, maar anderzijds ook terug focust op de verdere ontwikkeling van onze jeugd. Dit dankzij de jeugdwerking, die kampen organiseert in de vakantieperiodes en STEAM-clubs in het weekend.

Koen heeft een grote voorliefde voor onze gemeente en zet zich hier dan ook graag voor in als vrijwilliger. Achter de bar staan bij kermissen, seingever bij sportevenementen of als genieter op eetfestijnen van lokale verenigingen, niets is hem te veel.

Vanuit zijn beroep heeft hij de ervaring in huis om onderhandelingen tot een goed einde te brengen. Van nature luistert hij vóór een oordeel te vellen en draagt hij integriteit hoog in het vaandel. Hij is streng en serieus als het moet, maar houdt de sfeer luchtig als het kan. Allemaal vaardigheden die goed passen bij het mandaat van voorzitter van onze partij waardoor de voormalige voorzitter Anne Segers met veel plezier de fakkel doorgeeft.

 

Disclaimer: Dit is de officiële en volledige communicatie over de voorzitterswissel. Berichtgevingen die hiervan afwijken zijn speculatie of verkeerde interpretatie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is