Motie voor de vrijlating van Olivier Vandecasteele

Op 31 januari 2023, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Deze avond was het gemeenteraad. Hier werd op vraag van de fractievoorzitters van CD&V (Greet Du Bois) en N-VA (Kristel De Grave) door de gemeenteraad een motie goedgekeurd om alle diplomatieke oplossingen te activeren voor de vrijlating van Olivier Vandecasteele, humanitair werker in Iran. De motie kreeg de steun van alle partijen, behalve Vlaams Belang die zich onthouden hebben.

Deze motie is gericht aan de federale regering en de ambassadeurs van België in Iran en Iran in België. Enerzijds wordt gevraagd alles in het werk te stellen om te waken over de waardigheid van de omstandigheden waarin Olivier Vandecasteele gevangen zit, anderzijds moeten alle diplomatieke (en legale) middelen aangewend worden om onze humanitaire werker vrij te krijgen.

Wij moeten het regime in Iran ook duidelijk maken dat de perfide strategie om onschuldigen gevangen te nemen en te martelen met de bedoeling hen te gebruiken als pasmunt voor het loslaten van veroordeelde terroristen voor ons niet aanvaardbaar is!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is