"N-VA doet wat moet".

Op 28 februari 2016, over deze onderwerpen: #Helfie

Maandag 18 januari werden de eerste vluchtelingen in Erpe-Mere opgevangen. Een gezin met 3 kinderen.

Het appartement in Erondegem werd volledig ingericht met meubelen van milde schenkers en uit de kringloopwinkel.

...

Het gezin met drie kinderen zal er dus zijn intrek nemen. Het appartement dat gehuurd werd door het OCMW is eigendom van eerste schepen William De Windt. Na de oproep van onze secretaris Bruno Van Maldegem in het schepencollege en staatssecretaris Theo Francken in de nationale partijraad N-VA, waar ik lid van ben, heb ik samen met mijn echtgenote beslist een appartement van ons, dat juist vrijkwam, ter beschikking te stellen van het OCMW. De oproep van onze secretaris en de staatssecretaris is niet in dovemansoren gevallen. We hebben met Erpe-Mere de plicht 27 vluchtelingen op te vangen. Al heel snel volgden mensen van Erpe-Mere ons voorbeeld, waar ik uiteraard zeer blij mee ben. Het is zelfs zo dat we op heden over voldoende appartementen en/of woningen beschikken om onze opdracht als gemeente naar behoren te vervullen.

Voor mijn echtgenote en mezelf eigenlijk niets nieuws, zo'n 10 jaar geleden hebben er al eens vluchtelingen boven onze winkel gewoond ( Herenkleding Ben Jan Tom ). En deze mensen hebben zich perfect geïntegreerd in onze maatschappij. Beide ouders zijn aan het werk en de kinderen zijn ondertussen afgestudeerd. Een positief verhaal dat ook eens mag vermeld worden.

Uiteraard zullen we deze mensen letterlijk en figuurlijk een warm onthaal bezorgen. Iets wat zeker van pas zal komen in deze bar koude winterdagen.

William,

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is