Pastorie te koop

Op 10 juni 2017, over deze onderwerpen: Financiën, Gemeenteraad

Je zal het al gemerkt hebben aan het uithangbord, of via de media.  De pastorie van Aaigem staat te koop.

Zoals afgesproken bij het begin van de legislatuur zouden 3 pastorieën verkocht worden.  Bambrugge, Aaigem en Burst.  Nu de verkoop van Aaigem zo goed als rond is kan de verkoop van die van Burst opgestart worden.

Allemaal netjes binnen de termijn 2012-2018 en heel waarschijnlijk boven de gebudgetteerde waarde.  Tenminste als we Bambrugge als voorbeeld mogen nemen.

Blijven nog 3 pastorieën over.  Mere die we kunnen bestempelen als hoofdpastorie en waar pastoor Jan woont.  Erondegem waar pastoor Patrick is gehuisvest en Erpe waar verschillende verenigingen onderdak vinden.  De meerwaarde van de verkopen zal van pas komen om de pastorie van Erpe op te knappen.

De verkochte gebouwen zullen stuk voor stuk in eer hersteld worden zoals het voorzien is voor geklasseerde gebouwen. De mensen kunnen rekenen op subsidies van de overheid hiervoor.  Op die manier blijft een stukje patrimonium bewaard voor onze nakomelingen.  Terwijl we het steeds moeten doen met minder en minder pastoors blijven de gebouwen waarin ze woonden stille getuigen van een Vlaams katholiek verleden.

 

Gina De Brouwer, gemeenteraadslid

William De Windt, schepen financiën

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is