Speelplezier voor ieder kind

Op 8 april 2016, over deze onderwerpen: Jeugd & Senioren

Eindelijk is het zo ver! Op 18 mei opent de speelotheek officieel zijn deuren.
Het idee van een speelotheek groeide binnen de stuurgroep Huis van het Kind.
De mensen van de stuurgroep gingen op werkbezoek naar verschillende bestaande speelotheken, ikzelf bezocht de Aalsterse speelotheek.
Dit bracht een schat aan informatie op: uitleenreglementen, tarieven, keuze-aanbod speelgoed,...
 
Er werd even getwijfeld om de speelotheek onder te brengen in het Huis van het Kind. Uiteindelijk viel de keuze toch op de Bib omdat ze daar reeds de nodige systemen voorhanden hebben en er ook voldoende ruimte is om het speelgoed uit te stallen.
Maar vooral: de bib trekt sowieso al de doelgroep aan!
Ouders die met hun kindjes naar de Bib komen, kunnen nu niet alleen boekjes, Cd's en Dvd's uitlenen, maar ook speelgoed.  
Zie het dus gerust als een uitbreiding van het Bib-aanbod, het enige wat je nodig heb is een pasje van de bib of je identiteitskaart. Handig toch?
Kindjes kunnen dus speelgoed uitlenen en testen voor een paar weekjes. Zo kan je als ouder ook zien wat je kind leuk vindt en wat niet en vermijd je ondoordachte aankopen. Daarenboven is het ook fijn om je kind af en toe te verrassen met iets nieuws, zonder dat je op termijn zelf moet investeren in een halve speelgoedwinkel.
 
En meer zelfs: daar waar de omliggende gemeenten werken met een jaarlijks te vernieuwen lidkaart of een betaalsysteem per uitleenbeurt, koos de stuurgroep voor een gratis uitleenaanbod!
Op die manier werkt het ook drempelverlagend naar kansarme gezinnen toe. 
En wanneer deze mensen niet naar de bib geraken, komt de bib naar hen. Daarvoor werd een samenwerking tussen de Bib en de  vzw Welzijnsschakels "Ommekeer" op poten gezet. 
Dit jaar werd al een voorleesmoment voor kinderen en ouders georganiseerd bij "Ommekeer" en is er ook permanent een beperkt aanbod van boekjes aanwezig daar ter plaatse. Samenwerken werkt versterkend!
 
Wil jij ook eens zien wat de speelotheek allemaal in petto heeft? Kom dan zeker langs met je kind(eren) op 18 mei 2016 in de Bib van Erpe-Mere. Van 13u30 tot 17u kan je er tijdens de spelnamiddag kennismaken met het aanbod.
Mijn dochter en ik zijn alvast van de partij!
 
Veel speel-, lees-, luister- en kijkplezier gewenst van een blije mama,

Ellen Elaut
fractieleider  & gemeenteraadslid N-VA Erpe-Mere

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is