Vlaanderen steunt Erpe-Mere tot 2019 met 600.000 euro voor aanleg fietspaden

Op 20 april 2017, over deze onderwerpen: Openbare werken & Verkeer

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verhoogt het investeringsbudget voor de fiets naar een historisch hoog niveau – en dat gaan we ook in Erpe-Mere merken. Nog in deze bestuursperiode (tot 2019) is er 600.000€ Vlaams geld vastgelegd voor nieuwe fietspaden, voorbereidende studies en onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Erpe-Mere.

“Geweldig nieuws voor de fietsers”, zeggen Reinout Janssens, voorzitter van N-VA Erpe-Mere en schepenen William De Windt en Reinold De Vuyst (N-VA). “Fietsen wordt dankzij deze Vlaamse investering vlotter en veiliger”.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil meer Vlamingen verleiden om de auto te ruilen voor de fiets. Weyts trekt het investeringsbudget voor de fiets daarom op naar een historisch hoog niveau. In 2017, 2018 en 2019 wordt de magische (en lang onbereikbare) kaap van 100 miljoen euro per jaar telkens gerond. Nu is er ook een uitgebreid Fietsinvesteringsplan klaar met alle concrete projecten – en dat plan bevat ook goed nieuws voor Erpe-Mere.

“N-VA Erpe-Mere ijvert al lang voor meer fietsinvesteringen”, zegt voorzitter Reinout Janssens. “Snelle en comfortabele fietsverbindingen maken fietsen aantrekkelijker. Maar deze investeringen verhogen ook de verkeersveiligheid in onze gemeente. N-VA Erpe-Mere heeft bijvoorbeeld altijd gepleit voor het aanpakken van de verlenging van het bestaande fietspad langs spoorlijn Aalst-Burst richting Aalst. We hebben dit ook aangekaart bij minister Weyts”.

Uit het Fietsinvesteringsplan van minister Weyts blijkt dat er nog deze bestuursperiode (tot 2019) 600.000€ Vlaams geld is vastgelegd voor gloednieuwe fietsinfrastructuur, voorbereidende studies of onteigeningen voor toekomstige fietsprojecten in Erpe-Mere. Het gaat puur om Vlaams geld voor de fietspaden langs de gewestwegen op het grondgebied van Erpe-Mere, dus bovenop de middelen die het lokale bestuur vrijmaakt voor de fietspaden langs de lokale wegen.

Concreet gaat het om  de her-aanleg van de fietspaden naast de N 9 Aalst-Gent en dit op het grondgebied van Erpe-Mere.

“Hier zaten veel fietsers in Erpe-Mere al lang op te wachten”, besluiten schepenen William De Windt en Reinold De Vuyst (N-VA) tevreden. “We plukken nu lokaal de vruchten van het Vlaamse investeringsbeleid”.

 

Contact:

Reinout Janssens, voorzitter van N-VA Erpe-Mere

William De Windt, 1e schepen

Reinold De Vuyst, schepen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is