Zwerfvuil achtervolgt ons langer dan je denkt

Op 11 maart 2018, over deze onderwerpen: #Helfie, Afdelingsnieuws en activiteiten, Leefmilieu, Leefmilieu & Landbouw

Op 21 maart 2018 neemt het bestuur samen met de mandatarissen van N-VA Erpe-Mere deel aan de 'Grote Lenteschoonmaak'. De lente is in het land en daarmee ook de voorjaarskriebels, tijd voor de grote schoonmaak dus. Zo steunt N-VA de grootscheepse zwerfvuilactie die georganiseerd wordt van 17 maart tot en met 31 maart 2018 door de Milieuraad van Erpe-Mere en het gemeentebestuur.

Zwerfvuil dat onze straten, parken en wegbermen bezoedelt, blijft immers een probleem. Je kent het wel: peuken, kauwgom, blikjes, plastiek flesjes of zakjes, kranten, … Klein afval dat vaak nonchalant weg gegooid wordt. Vele kleintjes waardoor onze straten, parken en bermen vuil ogen. Dat zou niet mogen zijn. Het kost de gemeenschap bovendien ontzettend veel tijd en geld om het allemaal op te ruimen, zegt schepen van financiën William De Windt.

N-VA Erpe-Mere wijst op de verantwoordelijkheid van de burgers en roept alle Erpe-Merenaren op om hun verantwoordelijkheid op te nemen voor hun leefomgeving, klinkt het bij Reinold De Vuyst, schepen van leefmilieu.

Als N-VA vinden we het dan ook belangrijk om bij initiatieven zoals deze zwerfvuilactie zelf de handen uit de mouwen te steken, want een propere buurt is nog steeds een plezantere buurt. De subsidie die het N-VA-bestuur met deze deelname zal ontvangen wordt geschonken aan Natuurpunt Erpe-Mere.

 

Wesley Casteleyn

Verantwoordelijke Communicatie Webstek & Sociale Media

 

Voel je het ook kriebelen? Wil je ook jouw steentje bijdragen en aansluiten bij de opruimploeg van N-VA Erpe-Mere? Dat kan, geef dan vooraf een seintje via erpe-mere [at] n-va.be, samen voor een proper Erpe-Mere!

Afspraak maken we alvast op woensdagnamiddag 21 maart vertrek 17u - Kerkplein Burst: 

We ruimen een parcours op van 4,53 km in Burst.

Meer informatie over de ‘Grote lenteschoonmaak’ vind je op de website van de gemeente. (De gemeente voorziet alle materiaal: grijpers, vuilniszakken, veiligheidsvestjes, ...)

#zwerfvuilactie #ErpeMere #lenteschoonmaak #properegemeente

Lenteschoonmaak sector 22, BURST centrum - subsidie 169,88€:

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is