N-VA heeft plan voor meer kinderopvang in Erpe-Mere

Op 27 augustus 2024, over deze onderwerpen: Gemeentebeleid, Jeugd, Sociale zaken
Kristel en Gina

Er is een structureel tekort aan kinderopvang in Erpe-Mere. Private spelers gaan gebukt onder de hoge verwachtingen van de overheid, de administratieve rompslomp en de kosten verbonden aan de opvanglocaties. Voldoende kinderopvang is nochtans belangrijk om de combinatie van een kinderwens met een job mogelijk te maken.


In de gegeven omstandigheden zal de gemeente initiatieven moeten nemen om zelf kinderopvang te organiseren, en om de private kinderopvang beter te ondersteunen en stimuleren.

N-VA Erpe-Mere is er voorstander van om de volgende legislatuur te starten met een gemeentelijke kinderopvang, in combinatie met een structurele oplossing voor de buitenschoolse kinderopvang. Die is tijdelijk ondergebracht in gebouwen in de Steenstraat in Mere. De buitenschoolse kinderopvang kan best georganiseerd worden in twee satellieten die verbonden zijn aan de gemeentescholen in Burst en Erondegem. Het is de enige manier om voor alle ouders buitenschoolse kinderopvang goed bereikbaar te maken.


Als wij het mandaat krijgen van de kiezer zal N-VA Erpe-Mere dit voorstel laten opnemen in het volgende beleidsprogramma. Samen gaan we voor een kindvriendelijke gemeente!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is