Erme Pere

Op 25 november 2015, over deze onderwerpen: Economie & Werk, Financiën

Een hele tijd geleden werd met Erpe-Mere nog gelachen en maakte men er Erme Pere van.

Tijden zijn duidelijk veranderd. Vandaag blijkt uit een studie dat de inwoners van Erpe-Mere het grootste gemiddelde inkomen hebben uit de Denderstreek. Dat is natuurlijk zeer goed nieuws voor onze financiën op gemeentelijk vlak. Onze inkomsten stijgen zo automatisch verder! En daarbij zorgen dat we de uitgaven onder controle houden, dat betekent 'dubbel in de kering' zoals ze in de volksmond zeggen.

Op die manier slaagt Erpe-Mere er in verder te investeren zonder al te veel te moeten lenen. In de voorbije 3 jaar hebben we trouwens nog geen enkele lening moeten afsluiten. En einde 2015 zal zo'n 10 miljoen euro op onze 'spaarboek' staan.

Erpe-Mere is er dus klaar voor! Het college kan en zal voor 2016 een paar grote projecten voorstellen. Als de gemeenteraad groen licht geeft zal er geïnvesteerd worden in een nieuw politie-commisariaat, nieuw kunstgrasveld, nieuwe school, nieuw Cultuurhuis, nieuwe wegen, een nieuw Steenberg, enzv ... En dat willen en zullen we allemaal realiseren ZONDER belastingverhogingen.

Zoals ik al eerder zei, eerst je uitgaven onder controle krijgen, dan verstandig investeren of verantwoord veranderen, dat is de uitdaging. En die kunnen we met Erpe-Mere in alle vertrouwen aangaan.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is