Vlaanderen en Erpe-Mere investeren 2.650.000€ in gemeenteschool Erondegem

Op 26 april 2017, over deze onderwerpen: Financiën, Jeugd & Senioren
Zicht op de hoek Zandstraat - Kouterstraat

Een nieuwe gemeenteschool in Erondegem tegen volgend schooljaar 2018 - 2019. Een hele uitdaging voor onze gemeente.

De laatste inspecties wezen op de noodzaak van een nieuwe school. De oude is bijna honderd jaar oud en rekeninghoudend met het groeiend aantal leerlingen moest er gekozen worden voor een grondige verbouwing of nieuwbouw. 

Het oude gedeelte in de Zandstraat met het vroegere gemeentehuis op de bovenverdieping en klassen onderaan is niet geklasseerd. Uiteindelijk bleek nieuwbouw de beste oplossing. Deze zal beschikken over een polyvalente ruimte zodat verenigingen er nog altijd terecht kunnen voor allerhande activiteiten. Wij volgen hiermee het standpunt van de Vlaamse Regering, die terecht zegt dat zo’n gebouw voor andere zaken kan aangewend worden dan louter school lopen.

Het wordt even wennen in de dorpskom van Erondegem. Café De Klok, het huis van “Mareels” en de woning van “Strobbe” maakten plaats voor appartementen. Opnieuw verdwijnt een “monument” om plaats te maken voor de nieuwe school.

We vernemen dat onze heemkundige kring bezig is met het verzamelen van foto’s uit de tijd van toen betreffend de oude gemeenteschool. Wellicht de aanloop voor een tentoonstelling hierover.

De generaties die school liepen in de “jongensschool“ zullen met pijn in het hart een stukje Erondegemse geschiedenis zien verdwijnen. Maar niet getreurd, er komt een nieuwe in de plaats waar de jeugd van nu, meisjes en jongens, de volgende honderd jaar kunnen kennis opdoen en de basis leggen voor hun toekomst.

We wensen ze alvast alle succes toe.

 

William De Windt

Eerste schepen

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is